Ilona Plichart Boeklancering Wij gaan naar Amerika

Een boek maak je samen

“Met affiches en met beelden van vroeger. En met een harde kaft. Dus vierenkleurendruk.” Toen ik Peter Schoenaerts van uitgeverij Boeklyn contacteerde, was ik daar heel sterk van overtuigd: als ik nog eens een boek zou schrijven voor NT2-leerders, dan alleen een boek dat er mooi uitziet. In kleur. Met veel verhalen.

En kijk, Peter stond meteen open voor de plannen en ging op zoek naar een vormgever. Jacky Van Heyst uit Nederland had al eerder voor de doelgroep boeken vormgegeven en ze had meteen een resem goede visuele ideeën.Omdat wij écht van deze tijd zijn, hebben Jacky, Peter en ik elkaar pas voor het eerst écht gezien, tijdens de lancering in het museum Red Star Line op 22 november 2023. Hoe feestelijk het om elkaar in’t echt te knuffelen en Jacky te bedanken omdat ze vanuit Rotterdam de tocht naar Antwerpen maakte. Aangezien toeval niet bestaat, belandde Jacky in ‘mijn’ samenleesgroepje, één van de zeven groepen waarin we met 15-tal aanwezigen in gesprek gingen. Ze bleek een heel fijne deelnemer!

Online samenwerken aan een fysiek product (het boek, dus), dat nu z’n weg aan’t vinden is naar bibliotheken en scholen, samenleesgroepen en babbeltafels, ouders & jongeren: vanochtend kreeg ik de check-in-vraag waar ik dit jaar echt heel erg blij mee ben. Wel, dit is mijn antwoord.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *