Ilona Plichart Coach Wat liep er mis

De eindejaarsvraag die er écht toe doet: Wat liep er mis?

Ik werk ook als (loopbaan)coach samen met I love my job. In december stellen we aan al onze lezers, coachees en klanten zes eindejaarsvragen die er écht toe doen. Twee vragen beantwoordde ik zelf.

Hieronder: Eindejaarsvraag 4:

Wat liep er in 2017 echt helemaal niet goed?
En wat is er typisch aan hoe je omgaat met moeilijke momenten?
Welke sterktes kwamen daar boven?

Bij mij gebeurde dit:

Afgelopen voorjaar ging ik een samenwerking aan met twee anderen. Zij wilden iets in de wereld zetten, ik wilde graag meedoen. Ook al vertelde mijn buik (en mijn man) mij bij de start dat het raar voelde, ik engageerde mij. Ik zou mijn grenzen wel bewaken. En ze wilden gaan voor kwaliteit, wat voor mij belangrijk is…

Laten we zeggen dat dit project vanaf de start bizar liep. Er was een aparte hiërarchie en er waren bizarre financiële afspraken. De anderen vonden het normaal om ‘s avonds na 22 uur te beginnen vergaderen (en lachten mij half uit, als ik liet vallen dat ik toe was aan een bed). Plots moest ik het normaal vinden dat we een overleg planden, en dat de andere dan rustig besloot om in een bistro te gaan eten, in plaats van zoals afgesproken te overleggen.  En meer grote, rare gebeurtenissen…

Je raadt het al: die samenwerking werd niets. Wat ik daaruit leerde, was op zich niet nieuw en toch weer inzichtelijk: vertrouwen op mijn buikgevoel, dat mag echt. Als mijn buik (of noem het: mijn intuïtie) mij vertelt ‘run away’, dan doe ik dat best.

Typisch aan hoe ik ermee omging? Ik heb wat te lang gewacht om ‘stop’ te zeggen. Dat had ik al vroeger moeten doen.
Het meest typische is misschien dit: ik heb het thema niet losgelaten. Ondertussen werk ik over hetzelfde thema samen met andere mensen. Voorzichtig, want met meer ervaring. Dit keer voelt het beter: we werken op deftige uren, we communiceren transparant, we stimuleren elkaar, we zetten samen iets in de wereld. En wat ik ook leerde: het is altijd fijn om meerdere projecten tegelijk te hebben. Als er dan eentje minder goed loopt, dan zijn er altijd nog mooie mensen en samenwerkingen die mijn hart sneller doen kloppen.

Wat liep er bij jou minder goed?
En welke sterkte heb jij ervaren in hoe jij omging met deze situatie?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *